9a Trobada anual
Instituto Español de Baubiologie

Història

L’Institut Espanyol de Baubiologie IEB, present a Espanya des de 2009, és la filial de l’IBN Institut für Baubiologie + Nachhaltigkeit alemany, institució pionera en bioconstrucció i biologia de l’hàbitat a Europa des de 1983.

Té la seva seu en Oncins (Pirineu d’Osca) i és gestionat per un equip multidisciplinari que treballa en remot. Com a part del seu quadre docent, el IEB treballa en col·laboració amb professionals i especialistes de reconegut prestigi a nivell estatal i internacional. Per les seves aules virtuals han passat ja més de 450 persones de 10 països diferents.

El IEB és una organització sense ànim de lucre que cerca, a través de la claredat i la transparència, l’establiment dels principis de la Bioconstrucció o Biologia de l’Hàbitat concordes amb un hàbitat respectat.

Els preocupa l’actual situació de profund desequilibri social i econòmic, i volen aportar una visió holística i integradora a la seva manera de construir i habitar edificis, així com posar en pràctica l’autosuficiència, l’eficiència energètica, la cura de la salut en l’arquitectura i la bellesa dels edificis, amb el màxim respecte pel medi ambient, el seu entorn natural.

La seva experiència de més de 10 anys en l’àmbit de la formació els hi diu que disposar de criteris de treball sòlids i tenir accés a recursos teòrics i pràctics és una prioritat entre els qui es dediquen a l’arquitectura i la construcció.
Se sap ja que la nostra salut està directament relacionada amb els materials de construcció, els sistemes constructius i les instal·lacions dels nostres edificis, però les fonts d’informació estan disperses i accedir a referències clares i contrastades és a vegades complicat.

Activitats

  • Màster en BioconstruccióIEB-IBN-UdL
  • Curs d’Iniciació a la BioconstruccióIEB
  • Curs d’Especialització en Disseny InteriorIEB-IBN
  • Seminari d’Especialització en MesuramentsIEB-IBN
  • Col·laboracions en Cursos, Seminaris, Congressos, Jornades, Fires i altres esdeveniments

Amb l’objectiu de crear un punt d’informació i de referència, d’assessorament i assistència tècnica en l’àmbit de la bioconstrucció, el IEB compta amb un equip d’assessories que ofereixen assistència i informació treballant amb responsabilitat i independència.

Més informació a la seva pàgina web: https://www.baubiologie.es

Et podem ajudar?