Firhàbitat reunirà estudiants i professors universitaris de Catalunya, Àustria, Dinamarca, Lituània i Letònia
18 de gener de 2023

Avià serà l’escenari de la darrera trobada del projecte HybridTim que compta amb la participació del Gremi de Fusta i Moble i la UPC

Firhàbitat serà l’escenari de la trobada final del projecte HybridTim, una iniciativa a nivell europeu finançada pel programa Erasmus+ que pretén generar eines docents per afrontar els nous reptes de la formació en construcció amb fusta. El projecte compta amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el Gremi Fusta i Moble i universitats d’Àustria, Dinamarca, Lituània i Letònia.

El projecte ha tingut varies trobades presencials dels participants a Àustria, Lituània i Catalunya, on s’ha treballat un programa pilot d’aquesta formació, i la trobada final i les conclusions de tot el que s’ha anat desenvolupant es faran a Avià del 2 al 4 de juny, en el marc de la tercera Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica. Estudiants, professors i empreses representades dels països esmentats treballaran en el seu projecte i a més a més, podran participar del programa d’activitats de Firhàbitat.

Marta Loza, coordinadora del Gremi Fusta i Moble, ha explicat que el projecte HybridTim té com a objectiu satisfer les demandes futures d’educació superior dels estudiants en disseny i construcció d’edificis de fusta d’enginyeria híbrid d’alt rendiment ambiental, mitjançant enfocaments d’aprenentatge innovadors interdisciplinaris centrats en l’estudiant.

Loza ha detallat que arquitectes i empreses d’enginyeria ja han començat a dissenyar edificis híbrids de fusta de fins a 30 pisos, el que es considera que seran els habitatges del futur. “Tanmateix, ara l’educació superior a nivell europeu se centra principalment en el disseny i la construcció d’edificis d’acer i formigó i només en edificis d’1 a 4 plantes de fusta. Per tant, per tal de satisfer les necessitats del mercat laboral, és necessari preparar els estudiants amb habilitats aplicades innovadores en l’àrea de disseny, construcció i gestió de la construcció in situ d’edificis híbrids de fusta”, ha afegit la coordinadora del Gremi de Fusta i Moble.

Noves col·laboracions de Firhàbitat

Firhàbitat vol continuar sumant sinèrgies i relacions amb institucions i professionals del sector, és per això que enguany a banda de l’Instituto Español de Baubiologie –que celebraran la seva trobada anual durant la fira- i de la implicació del Gremi Fusta i Moble de Catalunya, s’estrenen al certament la Universitat de Girona i la Red de Construcción con Paja, amb qui s’organitzaran diverses propostes de la programació de la fira. A més a més hi seran presents el COAC, el CAATEEB, el Gremi d’Instal.ladors i altres entitats i gremis de referència en el sector.

Inscripcions en marxa

Les empreses i professionals que vulguin participar a Firhàbitat 2023 poden fer les inscripcions a www.firhabitat.com i obtindran bonificacions i descomptes si formalitzen la seva inscripció abans del 15 de març.

Altres notícies

Firhàbitat tanca la tercera edició

Avià ha estat l’escenari, durant els 2, 3 i 4 de juny de la tercera edició de Firhàbitat. La Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica 2023 tanca portes amb una bona valoració per part de l’organització. La comissió tècnica de Firhàbitat, l’ACEB i...