Firhàbitat forma part de l’organització de la sessió de bioconstrucció del projecte Diàlegs
3 de March de 2022

Com es poden reutilitzar recursos o subproductes en l’àmbit de la bioconstrucció? Com podem fomentar l’economia circular? El debat a l’entorn a aquestes preguntes tindrà cabuda a la propera sessió sobre Bioconstrucció i Eficiència Energètica del proper 22 de març al programa DIÀLEGS.

Firhàbitat impulsa, juntament amb Consell General de Cambres de Comerç, l’Agència de Residus, la Borsa de subproductes i matèries primeres,  l’Observatori de Catalunya Circular i la Generalitat de Catalunya la sessió sobre Bioconstrucció i Eficiència Energètica dins del projecte Diàlegs entorn a la innovació i ús de recursos no convencionals industrials

L’objectiu d’aquesta jornada, que serà on-line a partir de les 9.15 del matí del dia 22 de març pretén debatre sobre els materials reciclats que provenen dels residus i subproductes i que tenen una sortida a l’hora de reutilitzar-los en noves construccions sostenibles.

La sessió comptarà amb la participació professionals i empreses amb projectes que ofereixen sortida a diferents productes reutilitzats aptes en bioconstrucció per aprofitar-ne les seves qualitats físiques o mecàniques.

Diàlegs obre la porta a productes tan diversos com poden ser la fusta, el cotó reciclat, la biomassa, la cel·lulosa, la closca dels fruits secs, el cànem, les algues seques i la posidònia, entre altres.

Plaques de cotó reciclat

La jornada pretén oferir la visió des de diverses perspectives d’aquest aprofitament de recursos: des de la vessant industrial a l’acadèmica, passant per la dels gestors de recursos així com fer un repàs a  la normativa d’eficiència energètica i d’economia circular com a motor de la construcció sostenible o les oportunitats, serveis i ajuts per incorporar la sostenibilitat a l’estratègia de l’empresa.

 

Firhàbitat, al debat previ presencial 

Per altra banda, representants de Firhàbitat i de l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà seran al debat previ, a porta tancada, que tindrà lloc el divendres 11 de març. A la sessió també hi participaran representants del Clúster Cenfim, del Clúster energia eficient (CEEC), del Clúster bioenergía (CBC), del Clúster materials avançats (CMAV), del Gremi fusta i moble (Salvador Or

doñez, World Wood future), del Gremi d’àrids de Catalunya, del Gremi de recuperadors de Catalunya, representants del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), del Col·legi d’aparelladors, d’INCASOL Obra pública i del’Associació de promotors i constructors d’edificis.

 

Imatge de Diàlegs

Otras noticias

Obrim les inscripcions de Firhàbitat 2024

Firhàbitat, la Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica, arriba plenament consolidada a la quarta edició. T’esperem a Avià els 10, 11 i 12 de maig del 2024. Vindràs? Ja hem obert les inscripcions i pots registrar la teva presència com a expositor a través...

Firhàbitat tanca la tercera edició

Avià ha estat l’escenari, durant els 2, 3 i 4 de juny de la tercera edició de Firhàbitat. La Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica 2023 tanca portes amb una bona valoració per part de l’organització. La comissió tècnica de Firhàbitat, l’ACEB i...