Firhàbitat promou les estructures geodèsiques de fusta amb un curs al Konvent
31 de març de 2022

Firhàbitat, dins de la seva aposta per la vessant formativa, ha programat per aquest 2022 un curs de domo geodèsic. La formació arriba al Berguedà a través de Midomo i tindrà lloc el 30 d’abril i l’1 de maig al Konvent de Cal Rosal, (Berguedà) a la província de Barcelona.

Durant aquest curs de dos dies, els alumnes aprendran tots els passos i adquiriran tots els coneixements per construir una cúpula geodèsica de fusta: des de la teoria i el procediment a seguir per la construcció de l’estructura, fins a la posada en pràctica amb l’execució, al complet, de la cúpula amb tota la informació addicional sobre els aspectes relacionats amb els materials que s’usen, els aïllaments, els acabats…

Tota la informació relacionada amb aquest curs la trobareu al següent enllaç. A través d’aquest web també es podrà realitzar la inscripció. El curs està obert a tothom qui hi estigui interessat i les places estan limitades.

Què és un domo?

Un domo és una estructura en forma de cúpula de l’època antiga que en l’actualitat està trobant el seu espai d’acceptació per tenir diversos avantatges, més enllà de la seva imatge.

El pes de l’estructura i de tot el que pengi d’ella o es recolzi en els seus vèrtexs, es distribueix per igual, aconseguint així una estabilitat total. La seva forma semi-esfèrica permet una perfecta circulació de l’aire, millorant l’eficiència energètica. I a més a més, la construcció de l’estructura és molt més ràpida que qualsevol sistema tradicional, fet que suposa un estalvi de temps i diners.

 

Construcció d'un domo

Construcció d’un domo

Altres notícies