Presentem FIRHÀBITAT, l’única mostra dedicada a la bioconstrucció
13 d'abril de 2021

L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà estrenarà a Avià FIRHÀBITAT, la Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica de Catalunya, que tindrà lloc de l’11 al 13 de juny. La mostra compta, en aquesta primera edició, amb el compromís i la implicació de l’Ajuntament d’Avià.

FIRHÀBITAT és la primera i única fira del territori centrada en la biologia de l’hàbitat, l’eficiència energètica, l’autoconsum i els habitatges sostenibles. Un certamen inèdit i exclusiu a Catalunya que vol generar consciència i deixar empremta sobre aquest model de construcció i edificació, i a la vegada, fomentar la col·laboració entre els professionals i empreses del sector. Com? Oferint un espai de trobada i intercanvi entre expositors, empreses i visitants com el que presentarà FIRHÀBITAT.

El president de l’ACEB, Josep Maria Serarols, ha explicat que FIRHÀBITAT és un repte per a la patronal berguedana, però també “una oportunitat” per al Berguedà de situar-se al mapa en l’àmbit de la bioconstrucció, oferint un espai especialitzat en aquest sector en una comarca que permetrà acollir experts, professionals i interessats en tot el que envolta a la bioconstrucció i a la vegada “generar activitat a la comarca en un context especialment delicat”.  Serarols creu que és una proposta “diferencial i una marca de territori que lliga perfectament amb el Berguedà com a destinació de benestar”.

Ponències de renom i activitats per a tots els públics

Rosa Prat i Jordi Pons, de l’equip d’organització del certamen, han destacat que durant tres dies, a Avià, es podran escoltar ponències amb professionals de renom dins del sector. Paral·lelament a les activitats  i als tallers per al públic especialitzat i també els visitants en general, a la zona d’expositors hi participaran empreses i experts que oferiran informació sobre productes i serveis relacionats amb la bioconstrucció i l’eficiència energètica. Pons ha explicat que l’objectiu és anar més enllà d’una fira. “No volem només uns expositors que portin els seus materials, sinó que el públic professional trobi el seu espai, i que el públic general pugui conèixer millor què és la bioconstrucció”, ha destacat.

Trobada de l’IEB al Berguedà

A més a més, la mostra serà també l’escenari d’una de les reunions dels exalumnes de l’Institut Espanyol de Baubiologie (IEB), referent nacional en l’àmbit de la bioconstrucció i la biologia de l’hàbitat. Durant tres dies, es realitzaran a Avià els seminaris d’especialització del Màster de Bioconstrucció IEB.

Aquests seminaris inclouran exàmens i presentació dels Treballs de Final de Màster i coincidirà amb la trobada anual d’alumnat i ex alumnat del IEB que reunirà al Berguedà a desenes de professionals i tècnics especialistes en bioconstrucció.

Avià, compromís amb la sostenibilitat

L’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal, ha fet públic el seu compromís amb FIRHÀBITAT. “L’Ajuntament d’Avià no vam dubtar ni un moment quan se’ns va plantejar que la primera edició de la fira tingués lloc al nostre municipi”, ha dit. El consistori ha treballat en els darrers anys en accions per millorar l’eficiència energètica dels espais municipals, així com també per promoure-la entre els seus veïns, “per això també apostem per aquesta fira posant totes les facilitats”. Tal i com ha recordat Josep Maria Serarols, la mostra compta amb el finançament directe de l’ACEB i la col·laboració de les administracions comarcals i d’altres patrocinadors, però no podria tirar endavant sense l’aposta del consistori avianès. “Teníem clar que aquesta primera edició havia de fer-se a Avià, un referen en aquest àmbit”, ha recordat Serarols.

Otras noticias

Obrim les inscripcions de Firhàbitat 2024

Firhàbitat, la Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica, arriba plenament consolidada a la quarta edició. T’esperem a Avià els 10, 11 i 12 de maig del 2024. Vindràs? Ja hem obert les inscripcions i pots registrar la teva presència com a expositor a través...

Firhàbitat tanca la tercera edició

Avià ha estat l’escenari, durant els 2, 3 i 4 de juny de la tercera edició de Firhàbitat. La Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica 2023 tanca portes amb una bona valoració per part de l’organització. La comissió tècnica de Firhàbitat, l’ACEB i...