Què és la bioconstrucció?
23 de març de 2021

La Bioconstrucció busca bastir habitatges sans i harmònics amb el seu entorn. La relació entre les persones -bio- i l’edifici -construcció- es fa des d’un punt de vista integral en el qual, per mitjà dels materials emprats (de proximitat, baix impacte energètic i lliures de substàncies nocives), la seva adequació a l’entorn, l’ús de les energies renovables i el seu disseny eficient, va molt més enllà de la construcció convencional.

Per assegurar una qualitat energètica clara i verificable caldria utilitzar conceptes definits de manera vinculant com edifici d’estalvi energètic, casa passiva o casa solar. Els conceptes definits de forma poc clara, com edifici de baix consum energètic, que probablement només s’han fet servir per impulsar les vendes, s’haurien d’evitar de manera sistemàtica.

En la bioconstrucció, la qualitat de vida de les persones passa per sobre de qualsevol altra consideració estètica o formal, i aconseguir el seu màxim benestar n’és l’objectiu principal. Més que una manera de construir, és una manera de viure; perquè només un entorn saludable pot garantir la nostra bona salut.

Fer una casa amb els criteris de bioconstrucció és més senzill del què la majoria de les persones, per desconeixença, poden percebre. De totes maneres és aconsellable posar-se en mans de professionals del sector (assessories en bioconstrucció o despatxos d’arquitectura i constructores especialitzades) per tal d’aconseguir un equilibri holístic entre els materials, el benestar i la salut de les persones.

Altres notícies

Firhàbitat tanca la tercera edició

Avià ha estat l’escenari, durant els 2, 3 i 4 de juny de la tercera edició de Firhàbitat. La Fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica 2023 tanca portes amb una bona valoració per part de l’organització. La comissió tècnica de Firhàbitat, l’ACEB i...